tisdag 16 augusti 2011

Caged




Ett gäng läkare är på uppdrag någonstans i Balkan. På en resa är  vägen avspärrad och dom beslutar att ta en genväg.
Carol ligger i baksätet och sover och vaknar av att bilen står still och hon har ett lasersikte riktat mot pannan.
Dom blir brutalt överfallna och tvingas in i en bil och förs till ett hus där dom hålls till fånga i fängelseliknande celler i en källare.

Det visar sig att så fort en telefon i korridoren ringer tas en fånge ut ur cellen och förs in i ett rum,,,för att sedan rullas ut på bår med uppsrättad kropp.

Frankrike kan det här med extrema filmer. Den här är inget undantag, även om den inte håller samma klass som Inside eller Martyrs.
Caged påminner mer om Hostel fast känns mer äkta och innehåller ingen som helst humor.
Den är rå, kall och riktigt obehaglig på sina håll. Kanske inte så blodig men det behövs inte då miljöerna och skådespelarna utstrålar äckel och känslor som skapar bilder i huvudet istället.  

Jag kan verkligen rekomendera Caged om man gillar fängelsefilmer/kidnappningsfilmer. Mycket av filmen utspelas just i Carols cell utan att det blir tråkigt. Det skapar istället en känsla av panik och klaustrofobi med ljuden runt omkring. Det är en enorm ångest då ingen vet vad syftet med kidnappningen är,och så fort telefonen i korridoren ringer kommer det tung bas och en mycket passande musik.

Det känns äkta och skådespelarna gör ett grymt bra jobb så filmen känns genuint intressant och välgjord.
Caged kommer garanterat köpas på bluray när den släpps. Den är bättre än Hostel på alla sätt som finns och visar åter att Frankrike är landet som visar vart skåpet ska stå




0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida